Ik ben een illustratie

 

Illustraties gebruiken we regelmatig als onderdeel van grafische producties. Dat kan voor een magazine zijn, een animated gif voor website of illustraties voor een serious game, zoals de straatpuzzel of het WMO wiel.

Het Aandachtcentrum is opgericht om eenzame mensen telefonisch te woord te staan. Tijdens de coronacrisis extra hard nodig. Maar met of zonder crisis, het Aandachtcentrum is er altijd voor de doelgroep.
Campagne op social media van een serie illustraties met quotes.

De straatpuzzel had tot doel bewoners te laten nadenken over de indeling van hun buurt. Met auto’s, fietsers en woningindelingen  – geprint op magnetisch papier – konden zij ‘straatpuzzelen’ op de stalen onderlegger. Opdrachtgever Bureau Graswortel parkeerde, heel gepast, een bouwkeet in diverse straten en verzamelde op deze manier spelenderwijs data. De bewoners waren overwegend enthousiast van deze manier van enquêteren.

Een slechte nachtrust kan je overdag nog duur komen te staan. (Voor de rubriek Luchtig van Rendement vakbladen)

Samen met Bureau Graswortel heeft Peter het ‘WMO-wiel’ ontworpen. Doel was om ervaringen en aanbevelingen van zowel gebruikers als professionals met de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) op te tekenen, in opdracht van Gemeente Den Haag. We wilden geen droge interviews afnemen, maar er een boeiende ervaring van maken. Dat is goed gelukt! Deelnemers waren veelal enthousiast en er werd op de avonden door de professionals druk genetwerkt. Lees ook hier

Illustratie als onderdeel van een huisstijl.

Peter heeft voor Pieken in de Delta een fantasie silhouet van de projecten uit het boek gemaakt. Boven: een deel van de illustratie als lasersnede uit de pagina gesneden. Onder: het gehele silhouet als spotvernis op 3-slag omslag van het boek.

Voor het boek Connecting Industries heeft Floor een tekening gemaakt over de Noordzeedelta. In verschillende beeldbewerkingen komt de (oorspronkelijk) podloodtekening terug in de schutbladen en de achterflap. Ook in de website komt de tekening in diverse gedaanten terug.

Voor Rendement Uitgeverij maakt Peter infographics en illustraties. Onderstaande illustraties zijn voor de rubriek Luchtig, die elke Rendement titel op de achterpagina heeft staan.