Een warme zomerse dag op het strand van Kijkduin. De meeste mensen hier lopen in zwemkleding. Maar niet meneer Bindraban. Bindraban gaat op de foto en toen ik hem belde voor een afspraak en hem vertelde dat ik graag het strand als decor wilde hebben vroeg hij: ‘En hoe moet ik gekleed? Jasje, dasje?’ Die kans liet ik niet glippen en zo hadden meneer Bindraban en ik een hoop bekijks tijdens de fotoshoot op het strand van Kijkduin. Een oudere vrouw wilde met hem op de foto, terwijl haar begeleidster mij vroeg ‘Is die meneer een acteur?’. ‘U bent net een dandy’, voegde de begeleidster mijn model nog toe. Dat mooie woord moest ik naderhand eens precies uitleggen aan meneer Bindraban. ‘En hóe schrijf je dat ook alweer?’
Een dandy gaat perfect gekleed op de foto natuurlijk. Daar hoort geen losse veter bij.