Dat was nog eens een spannende boekpresentatie! Tijdens een vaartocht in woelige Rotterdamse wateren werd de uitgave ‘Pieken in de Rotterdamse Delta’ aangeboden aan alle partners. Aan boord een mini-symposium Pieken in de Delta. De regeling Pieken in de Delta had tot doel door middel van het verstrekken van subsidie het ondernemers- en vestigingsklimaat in Nederland te versterken.

Boven: uitklappagina’s. Onder: rondom een fantasie silhouet in persvernis met een puntje zwarte inkt.

Stoere locaties

De boottocht bracht het gezelschap langs stoere locaties, die met subsidies van Pieken in de Delta zijn ontwikkeld. Zoals Het RDM-terrein. Een paar jaar terug een desolaat stukje Rotterdam, inmiddels een überhip onderdeel van de havenstad. Er keren zelfs weer havenfuncties terug op het terrein!
Ook Merwe-Vierhavens, aan boord natuurlijk uitgesproken als M4H, werd aangedaan. De tocht eindigde bij het Marconiplein. Peter Snaterse: “Ik was een van de vele Rotterdammers die vond dat die torens rijp waren voor de sloophamer. Maar dat is écht achterhaald.”
Met de vestiging van Rotterdam Science Tower, óók dankzij subsidie van Pieken in de Delta, zijn de Marconitorens een plek in 010 waar de economie van morgen bepaald wordt.

Lasersnede, verbeelding van het RDM-terrein

Lasersnede, verbeelding van het RDM-terrein

Peter Snaterse heeft de eindpublicatie ontworpen en vormgegeven. Daar is, heel on-Rotterdams eigenlijk, enorm mee uitgepakt. Prachtige grafische technieken mochten we voorstellen en gebruiken. Peter heeft een skyline van Pieken-projecten ontworpen, die in opdikkend spotvernis, met een mespuntje inkt op het omslag is gedrukt. Het papier van het omslag hebben we gekozen omdat het ons deed denken aan metrostation Wilhelminaplein. Glitters, strak én stads. Een soort ‘urban chick’. Verder uitklappers in het binnenwerk én omslag, een speciale bindwijze waarbij het boek ongeacht de gekozen pagina open blijft liggen. Peter heeft tekeningen gemaakt van Rotterdamse ikonen en die als lasersnedes in het boek verwerkt. Zelfs de kleur bindgaren hebben we uitgekozen. Daarnaast heeft Peter een deel van de fotografie verzorgd.

Het gehele boek bekijken? HIER wordt het voor je doorgebladerd.

Ontwerp: BeeldinZicht, Peter Snaterse
Tekst en interviews: POSTEMA COMMUNICATIE.
Druk: MVL GROUP